Prijava / Registracija

Dobre naravne danosti, kot so ugodna lega naših s soncem obsijanih vinogradov, prijazni vremenski pogoji ter odlična, z minerali bogata zemlja, ki vinom zagotavlja najboljše kisline, smo nadgradili z dolgoletnimi izkušnjami, znanjem in trdim delom. Rezultat so kakovostna vina, s katerimi lahko zadovoljimo še tako zahtevne okuse in želje.

Posestvo Pulec stoji v vasici Plešivo, tik ob meji z Italijo, kjer se sončno gričevje Goriških brd začne spuščati v furlansko ravnino. Družinski vinogradi se razprostirajo na različnih najboljših briških legah: v Plešivem, kjer je fluvialni nanos najbolj optimalen in povzroča visoko ekstraknost v vinih, posebej jakotu (tokaj) in rebuli, ter v osrčju Brd, v Vedrijanu, kjer laporna prst, ki jo domačini imenujejo opoka, v kombinaciji z nadmorsko višino vinu daje najboljše kisline.

V teh idealnih pogojih za rast vinske trte se družina Pulec že več generacij ukvarja s pridelavo vrhunskih vin. Na kmetiji gospodari oče Radko, ki svoje dolgoletne izkušnje in znanje na področju vinarstva in vinogradništva že vrsto let prenaša na mlajšega sina Mitjo.

Ponudba

Vina DOK

  • Penina Pulec
  • Rebula 2020
  • Jakot 2020
  • Merlot 2020
  • Cabernet Sauvignon 2018

Lokacija

2 osebi sta shranili to ponudbo