Prijava / Registracija

Verjamemo v naše vino, ker verjamemo v naše grozdje. Vina Simčič pridelujemo izključno iz grozdja, ki je zraslo v naših vinogradih, ki se razprostirajo v srcu Goriških brd.

Jožef Simčič je v Medani leta 1860 kupil kmetijo in se začel ukvarjati z vinogradništvom in vinarstvom. Kmalu je kmetijo predal sinu Antonu, ki je v vasi odprl še gostilno in trgovino, oskrboval pa je tudi lasten vinotoč na Dunaju.

Družina poseduje 24 ha vinogradov, danes starih tudi nad 55 let, najstarejši vinograd ima celo 93 let, ležečih tako na slovenski kot na italijanski strani Brd.

Če so vinogradi telo, potem je klet gostoljubno srce vinske kmetije Simčič, kjer letno pridelamo 130.000 steklenic vina.

Naša kmetija se nahaja v majhni briški vasici Ceglo, tik ob meji Slovenije z Italijo. Polovica vinogradov leži v Sloveniji, polovica pa jih je v italijanskem delu Brd (Collio).

Naši vinogradi so že več generacij domena družine Simčič, ki s sodelavci skrbi za njihovo dobrobit. Vinogradniška zgodovina družine Simčič sega v devetnajsto stoletje. Z vinogradništvom in ostalimi dejavnostmi, povezanimi z vinogradništvom, se trenutno ukvarja že njena peta generacija.

Ponudba

Vina DOK

  • Rebula Brda Classic 2021
  • Sauvignon Vert Brda Classic 2021
  • Sauvignon Blanc Cru Selection 2020
  • Merlot Cru Selection 2017

Lokacija

5 oseb je shranilo to ponudbo