Prijava / Registracija

Smo družinska kmetija, z mlado prevzemnico na čelu. Korenine naše kmetije segajo v leto 1860. 

Trenutno obdelujemo 10  hektarju vinogradov v katerih imamo pretežno zasajene sorte, ki so prisotne v Primorskem vinorodnem okolišu. Posebno pozornost posvečamo našim avtohtonim sortam Rebuli, Merlotu in v zadnjem vse več tudi Sauvignonasse ( v nadaljevanju) Tajo ( ex tokaj),ki je pokazala odlične rezultate in je bila prisotna v naših vinogradih že v času mojega pra-nonota.

Nad vinsko kletjo imamo degustacijski prostor v kateri predstavljamo paleto naših vin.  Vsa vina, ki prihajajo iz naše kleti so macerirana, zato so tudi bogatejša na vonju in okusu, ter so bolj primerna za staranje,  nekaj primerkov starejših letnikov steklenic hranimo v naši arhivi.  Letna pridelava je 55.000-60.000 litrov vina. Poleg domačega trga,ki je najpomembnejši izvažamo vino  tudi v Švico, Nizozemsko, Italijo in Avstrijo. Pomemben delež prodamo doma na kmetiji našim gostom.

Pridelujemo avtorska vina s karakterjem in prepoznavnostjo teritorija na način, ki so ga uporabljali moji predniki s pridihom sodobne tehnologije v vinogradu in kleti.

Strmimo za tem, da imamo pridelavo grozdja čim bolj naravi prijazno, insekticidov in herbicidov ne uporabljamo, to pa zahteva več ročnega dela.  Trgatev opravimo izključno ročno.  Z letom 2021 smo vstopili v kontrolo ekološke pridelave grozdja, tako lahko z letom 2025 pričakujemo prve polnitve ekološkega vina s certifikatom.

Poleg vinogradov imamo sadovnjake  češnje, breskve, marelice in kakija.  Kot dodatno ponudbo na kmetiji nudimo prenočišča v dveh štiri-posteljnih sobah, katera so v Brdih zelo dobro obiskana.

Ponudba

Vina DOK

  • Penina Salutem 2018
  • Rebula 2019
  • Tajo 2018
  • Sauvignon 2018
  • Aurora rdeče 2014

Kulinarika DOK (ni vključeno v ceno vstopnice)

  • Gostinec: Vino@Modana
  • Goveji tartar z izbranimi začimbami.

Lokacija

2 osebi sta shranili to ponudbo